Uhićen muškarac pred Buckinghamskom palačom

02.05.2023.

23:21

Autor: T.D./HRT

Uhićen muškarac ispred Buckinghamske palače

Uhićen muškarac ispred Buckinghamske palače

Foto: Henry Nicholls / REUTERS

Buckinghamska palača zatvorena je u utorak poslijepodne nakon što je muškarac u dvorište bacio patrone za sačmaricu, javljaju svjetski mediji. 

Uhićen je zbog sumnje da je posjedovao oružje. Nema izvješća o pucnjavi ili ozljedama. Policija je rekla da slučaj ne tretira kao povezan s terorizmom. Podrazumijeva se da se to tretira kao izolirani incident.

Uhićenje se dogodilo samo četiri dana prije proslave krunidbe kralja - kojoj će prisustvovati svjetski čelnici i druge kraljevske obitelji iz cijelog svijeta. Kralj i njegova supruga nisu bili u Buckinghamskoj palači u vrijeme uhićenja.

Utvrđeno je da muškarac posjeduje i sumnjivu torbu, priopćila je metropolitanska policija.

Glavni nadzornik Joseph McDonald rekao je kako je policija odmah sve poduzela oko uhićenja muškarca te je on priveden u policiju.

- Nema izvješća o ispaljenim hicima, niti o ozljedama policajaca ili prolaznika. Policajci su na mjestu događaja, a daljnji očevid je u tijeku, rekao je Joseph McDonald.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!