Uhićen policajac koji je krijumčario drogu i osiguravao Predsjedništvo BiH

13:07 / 06.06.2022.

Autor: I.B./Hina

Uhićenje

Uhićenje

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Pripadnik državne policijske agencije u BiH koji je radio na osiguranju zgrade Predsjedništva te zemlje uhićen je pod sumnjom da je sudjelovao u krijumčarenju i trgovini drogom.

Policajac Miloš Popovac uhićen je po nalogu državne policijske agencije SIPA-e i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičen je da je bio dio organizirane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, uključujući opojnu drogu speed. Njega se tereti i za korupciju jer je zloporabio službeni položaj i policijsku odoru.

Ovaj pripadnik Uprave za koordinaciju policijskih tijela je uhićen ispred zgrade Predsjedništva BiH gdje je bio na osiguranju objekta i osoba.

Prije mjesec dana uhićen je još jedan pripadnik te državne agencije Miloš Nikolić koji je bio pratitelj državnog ministra za ljudska prava Miloša Lučića. Nikolić je uhićen prigodom prodaje 10 kilograma speeda, a tada je privedeno više osoba za koje se sumnja da su dio organizirane kriminalne skupine.

Nije poznato jesu li ove dva uhićenja međusobno povezana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!