11:12 / 20.12.2020.

Autor: V.G./Hina

Uhićena još dva osumnjičena povezana s napadom u Beču

FOTO: Ilustracija/REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo

FOTO: Ilustracija/REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo

Foto: - / REUTERS

Policija je usmrtila 20-godišnjeg napadača, kojeg su austrijske vlasti opisale kao islamskog terorista, tijekom njegova ubilačkog pohoda u centru Beča.
Austrijski državljanin afganistanskog porijekla čiji je genetski materijal navodno pronađen na oružju kojim su džihadisti prošli mjesec u Beču usmrtili četiri osobe, uhićen je, rekli su tužitelji u nedjelju.  ➡️ EU protiv terorizma - jači Europol i kontrola javnih prostora
➡️ Beč više nikad neće biti isti?
➡️ Simultani oružani napadi u Beču, vojska na ulicama u potrazi za napadačima
Vlasti će od suda tražiti odobrenje da 26-godišnjaka stave u istražni pritvor, rekla je glasnogovornica bečkih tužitelja, potvrdivši napise u novinama Krone.

- Tragovi DNk ove osobe pronađeni su na oružju, rekla je.

Još jedan osumnjičeni je također uhićen, izjavila je glasnogovornica, ali nije iznijela detalje.

Policija je usmrtila 20-godišnjeg napadača, kojeg su austrijske vlasti opisale kao islamskog terorista, tijekom njegova ubilačkog pohoda u centru Beča početkom studenog.

Austrija je već uhitila 15 osoba povezanih s napadom. Vlasti u Njemačkoj i Švicarskoj također istražuju osobe za koje sumnjaju da su bile povezane s napadačem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!