Uhićenja zbog napada na Beograđane u sarajevskom hotelu

16.01.2023.

21:43

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Uhićenja zbog napada na Beograđane u sarajevskom hotelu

Uhićenja zbog napada na Beograđane u sarajevskom hotelu

Foto: HTV / HRT

Skupina huligana upala je tijekom vikenda u hotel na sarajevskoj Ilidži te napala roditelje djece iz Srbije koja su sudjelovala na regionalnom nogometnom turniru. Najprije su bacili suzavac u predvorje hotela, a zatim nasrnuli na roditelje od kojih je jedan i uboden nožem. Ispred hotela bila je još jedna skupina huligana koja ih je gađala zapaljenim bakljama.


- Policijski službenici uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su zaista jednom brzom reakcijom, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva identificirali, pronašli i lišili slobode 10 lica koja se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela nasilničko ponašanje i svih 10 lica nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predani su u daljnje postupanje Tužiteljstvu Kantona Sarajeva, rekao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Policijske uprave Sarajevo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!