18:50 / 05.12.2018.

Autor: P.F./HRT

Uhićeno 90 pripadnika 'Ndranghete, najopasnije svjetske mafije

-

-

Foto: - / -

Moćna 'Ndrangheta djeluje na svim kontinentima i preuzela je primat od napuljske Camorre i sicilijanske Cosa Nostre te se smatra najopasnijom svjetskom mafijom.
U Italiji je izveden snažan udar na mafiju. Talijanska policija u suradnji s Eurojustom uhitila je čak 90 pripadnika kalabreške 'Ndranghete, i to samo dan nakon što je uhićen šef Cosa Nostre. Sumnjiči ih se za krijumčarenje kokaina, pranje novca, davanje mita i nasilje.

Akcija još traje, a slijedila su uhićenja i u Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji i Južnoj Americi. Moćna 'Ndrangheta djeluje na svim kontinentima i preuzela je primat od napuljske Camorre i sicilijanske Cosa Nostre te se smatra najopasnijom svjetskom mafijom.

"Želim samo još jednom naglasiti da 'Ndrangheta ima ćelije koje međusobno surađuju unutar mreže koja pokriva cijelu Europu. Ako mislimo da smo Ndraghetu razorili ovom operacijom, u krivu smo. Tek smo je načeli", izjavio je Nacionalni tim za borbu protiv mafijeFederico Cafiero de Raho.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!