14:38 / 24.09.2020.

Autor: V.K./Hina

Ukradena relikvija Ivana Pavla II. iz crkve u Umbriji

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Foto: - / REUTERS

Ukradena je relikvija, ampula s nekoliko kapljica krvi poljskog pape Ivana Pavla II., koja se čuvala u crkvi u gradu Spoletu u talijanskoj regiji Umbriji.
Ukradena je relikvija, ampula s nekoliko kapljica krvi poljskog pape Ivana Pavla II., koja se čuvala u crkvi u gradu Spoletu u talijanskoj regiji Umbriji, objavio je Vatikan na svojoj stranici.

Relikvija sv. Ivana Pavla II,. kanoniziranog u travnju 2014., samo devet godina nakon smrti, ukradena je u srijedu navečer, navodi Vatican News.
Policija je otvorila istragu.

- Usuđujem se nadati da je riječ o površnom potezu, a ne namjeri da se povrijede osjećaji vjernika. Također se usuđujem vjerovati da taj bezobzirni potez nije učinjen iz pobude da se zaradi novac,  rekao je msgr. Renato Boccardo, nadbiskup Spoleta.

Ampulu s krvlju Ivana Pavala II. darovao je u rujnu 2016. kardinal Stanislaw Dziwisz, koji je tada bio nadbiskup Krakova, a desetljećima je bio osobni tajnik poljskog pape.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!