08:15 / 09.01.2020.

Autor: T.V./Hina

Ukrajinski zrakoplov oborila je iranska raketa - Kanada traži odgovore

Foto: satelitska snimka mjesta pada zrakoplova (Maxar Technologies/Handout via REUTERS )

Foto: satelitska snimka mjesta pada zrakoplova (Maxar Technologies/Handout via REUTERS )

Foto: - / REUTERS

The New York Times (NYT) objavio je je snimku za u kojoj se, kažu, vidi trenutak kada je ukrajinski avion pogođen blizu zračne luke u Teheranu.
Dan nakon što je u Iranu pao ukrajinski putnički zrakoplov, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade, u Ukrajini je dan žalosti. Američki mediji, pozivajući se na izjave obavještajaca, pišu kako je ukrajinski avion oborila raketa. Zrakoplov je slučajno srušila iranska protuzračna obrana, kazali su američki dužnosnici, a Teheran odbacuje te "nelogične glasine". Pentagon i dalje ne daje službeni komentar.

The New York Times (NYT) objavio je je snimku za u kojoj se, kažu, vidi trenutak kada je ukrajinski avion pogođen blizu zračne luke u Teheranu. Na snimci se vidi eksplozija na avionu koji nastavlja s letom i okreće se prema zračnoj luci.Kanadski premijer Justin Trudeau potvrdio je na konferenciji za novinare da je projektil pogodio zrakoplov i zatražio odgovore. Odbio je komentirati ulogu SAD-a u avionskoj nesreći.

- Imamo informacije iz više izvora koji indiciraju da je avion srušila iranska raketa zemlja-zrak. Rušenje možda nije bilo namjerno. Ovo zahtijeva daljnju istragu te surađujemo kako bismo utvrdili razlog pada, rekao je kanadski predsjednik.

"