12:23 / 15.11.2021.

Autor: HRT/Hina

Umrla 9-godišnja žrtva stampeda na koncertu, ukupno 10 poginulih

Umrla 9-godišnja žrtva stampeda na koncertu, ukupno 10 poginulih

Umrla 9-godišnja žrtva stampeda na koncertu, ukupno 10 poginulih

Foto: Callaghan O'Hare / REUTERS

Odvjetnik obitelji 9-godišnjeg dječaka koji je pregažen na koncertu Travisa Scotta u Houstonu i bio tjedan dana na aparatima za održavanje života rekao je da je dijete podleglo ozljedama u nedjelju. Smrću Ezre Blounta ukupni broj poginulih u stampedu na prošlotjednom festivalu Astroworld popeo se na 10. Žrtve su bile u dobi od 9 do 27 godina.

Stradali su u stampedu za vrijeme nastupa repera Scotta na stadionu NRG pred mnoštvom do 50.000 ljudi. Situacija se otela kontroli kad su fanovi pohrlili prema bini.

- Obitelj Blount večeras tuguje zbog neshvatljiva gubitka svojeg dragog mladog sina, rekao je odvjetnik Ben Crump. Ovo nije smio biti ishod odlaska na koncert, dodao je.

Crump je rekao da je bilo tko od nekolicine odgovornih za sigurnost koncerta mogao spriječiti smrti i ozljede tako da je zaustavio nastup i upalio svjetla kad je kaos u publici postao očigledan.

Crump i ostali odvjetnici obitelji žrtava uložiti su niz tužbi protiv Scotta i organizatora optužujući ih među ostalim za nemar u kontroliranju gomile, nepružanje primjerene medicinske pomoći i nedovoljnu pripremu za hitne slučajeve.

Scott je u četvrtak pozvao ozlijeđene i njihove obitelji da mu se jave te rekao da "očajnički želi izraziti im sućut i pružiti pomoć", navodi se u izjavi.

Reper je ranije ponudio platiti troškove pogreba i psihološke pomoći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!