11:05 / 28.04.2018.

Autor: S.M./Hina/HRT

Umro Alfie Evans, beba u središtu sudske bitke

Screenshot facebook Thomas Evans

Screenshot facebook Thomas Evans

Foto: - / -

Britansko pravosuđe odbacilo je posljednji zahtjev Kate James i Toma Evansa koji su, uz potporu Pape i talijanske vlade, zahtijevali mogućnost nastavka liječenja njihova djeteta u Italiji gdje su bolnice ponudile da ga prime.
Alfie Evans, britanska beba u poluvegetativnom stanju čiji su se roditelji protivili prekidu liječenja, suprotno mišljenju liječnika, umrla je danas. Naša beba je raširila krila noćas u 2.30 sati. Srce nam je slomljeno. Hvala svima na potpori, napisali su na Facebooku otac i majka Alfieja, preminula s 23 mjeseca.
 
Britansko pravosuđe odbacilo je posljednji zahtjev Kate James i Toma Evansa koji su, uz potporu Pape i talijanske vlade, zahtijevali mogućnost nastavka liječenja njihova djeteta u Italiji gdje su bolnice ponudile da ga prime. 

Odlukom je prekinuta duga sudska bitka između roditelja i liječnika dječje bolnice Alder Hey u Liverpoolu, na sjeverozapadu Engleske, gdje je Alfie bio hospitaliziran od prosinca 2016. 

Prema toj ustanovi, beba rođena 9. svibnja 2016. bolovala je od rijetke neurodegenerativne patološke bolesti za koju ne postoji liječenje. Njegovi liječnici ocijenili su kako je u Alfiejevu interesu da se liječenje ne nastavi. 

Alfie Evans - priča o borbi dvogodišnjaka


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!