23:25 / 19.08.2020.

Autor: B.A./Hina

UN: Najmanje 45 migranata utopilo se kod Libije

Ilustracija: ANGELOS TZORTZINIS/DPA/PIXSELL

Ilustracija: ANGELOS TZORTZINIS/DPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz novu tragediju najmanje je 302 migranata stradalo na toj ruti, ali pravi broj žrtava je nepoznat i sigurno puno viši, naveli su HCR i IOM.
Najmanje 45 migranata i izbjeglica utopilo se ovog tjedna u moru kod Libije u najvećem brodolomu ove godine, objavili su u srijedu Ujedinjeni narodi u Ženevi.

UN-ove agencije za izbjeglice (UNHCR) i za migracije (IOM) navele su u zajedničkom priopćenju da je 37 osoba koje su spasili ribari reklo da je najmanje 45 migranata smrtno stradalo kada je njihovo motorno plovilo eksplodiralo u moru kod libijskog mjesta Zwara.

Preživjeli su iz Senegala, Malija, Čada i Gane i privedeni su nakon iskrcavanja u Libiji, dodale su dvije agencije.

Uz tu novu tragediju najmanje je 302 migranata stradalo na toj ruti, ali pravi broj žrtava je nepoznat i sigurno puno viši, naveli su HCR i IOM.

- Hitno treba poboljšati kapacitete potrage i pomoći, navele su agencije, i izrazile žaljenje zbog nepostojanja europskog programa o tom pitanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!