15:06 / 23.03.2020.

Autor: V.K./Hina

UN prijavio prvi slučaj koronavirusa u mirovnim snagama u južnom Libanonu

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Foto: - / REUTERS

Misija mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u južnom Libanonu (UNIFIL) priopćila je da je jedan od njezinih pripadnika pozitivan na koronavirus.
Misija mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u južnom Libanonu (UNIFIL) priopćila je  da je jedan od njezinih pripadnika pozitivan na koronavirus.

-
Pripadnik mirovnih snaga u potpunoj je izolaciji u bolnici UNIFIL-a u Naqouri i poduzete su sve mjere opreza kako bi se spriječilo širenje virusa, rekao je glasnogovornik UNIFIL-a Andrea Tenenti.

- Šef UN-a pozvao na primirje u svijetu radi borbe protiv koronavirusa

Ne objavivši njegovo državljanstvo, Tenenti je rekao da se zaraženi pripadnik snaga vratio s dopusta u inozemstvu 15. ožujka. Dodao je da su četvorica pripadnika mirovnih snaga koja su bila u izravnom kontaktu s pacijentom stavljena u karantenu.

- Trojica su negativna na COVID-19, dok se rezultati testiranja četvrtoga  još čekaju. Svi će i dalje ostati u karanteni prema UNIFIL-ovim standardnim procedurama, rekao je.

Mirovne snage UN-a prvi su put raspoređene u južnom Libanonu 1978.
Libanon i Izrael još su u ratnom stanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!