UN: Tridesetero djece ubijeno u napadu u Afganistanu

07.05.2018.

18:38

Autor: S.M./Hina

default error photo
Po izvješću misije UN-a u Afganistanu (UNAMA), u zračnom udaru 2. travnja na području Dasht-e-Archija na okupljene muškarce i dječake ozlijeđena je 71 osoba, uključujući 51 dijete.
Tridesetšestero ljudi, od kojih 30 djece, ubijeno je u zračnom udaru prošli mjesec koji su izvršile afganistanske zračne snage u sjevernom Kunduzu tijekom vjerskog obreda, priopćio je UN.

Po izvješću misije UN-a u Afganistanu (UNAMA), u zračnom udaru 2. travnja na području Dasht-e-Archija na okupljene muškarce i dječake ozlijeđena je 71 osoba, uključujući 51 dijete.
[EMBED:"https://twitter.com/UNAMAnews/status/993464532298280961"]
Afganistanski dužnosnici tvrdili su da je to bio napad na pobunjenike. U izvješću se dodaje da UNAMA ima vjerodostojne informacije da je taj broj još i veći, ali da stroga metoda provjere broja žrtava zahtijeva da svaki smrtni slučaj potvrde tri neovisna izvora.

U izvješću se navodi da se unaprijed znalo za taj vjerski obred na kojem su se okupili prvenstveno civili  od kojih su mnogi bili djeca, i to većinom mlađa od 10 godina

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!