Uoči Dana sjećanja na holokaust

26.01.2023.

19:46

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Dan sjećanja na holokaust

Dan sjećanja na holokaust

Foto: Yves Herman / REUTERS

Uoči sutrašnjeg Dana sjećanja na holokaust, kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata, izraelski predsjednik Isaac Herzog pozvao je u Bruxellesu zastupnike Europskog parlamenta da više rade na iskorjenjivanju antisemitizma u Europi koji je, kaže, još živ, kao i poricanje holokausta. Antisemitizam se, rekao je, danas širi novim kanalima, posebno na internetu.

- Moramo raditi zajedno kao jedinstveno i odlučno protiv sila tame i mržnje koje prijete da nas unište. Kao predsjednik Države Izrael, prije svega govorim o iranskom režimu, koji ne samo da javno poziva na potpuno uništenje moje zemlje, već također ubija svoje sunarodnjake i žene koje traže slobodu i ljudska i građanska prava, raspirujući građanske ratove diljem Bliskog istoka, igrajući aktivnu i smrtonosnu ulogu u ratu u Ukrajini te razvijajući oružje za masovno uništenje na putu da dramatično ugrozi stabilnost cijelog svijeta, rekao je Isaac Herzog, predsjednik Države Izrael.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!