13:46 / 17.10.2018.

Autor: M.M./Hina

Upao na fakultet i ubio najmanje 19 ljudi, deseci ozlijeđeni

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Foto: - / -

Još se istražuju motivi suludog napada na Krimu. Napadač je upao na sveučilište u gradu Kerču i ubio najmanje 19 osoba, uglavnom studenata, deseci su ozlijeđeni.
Još se istražuju motivi suludog napada na Krimu. Napadač je upao na sveučilište u gradu Kerču i ubio najmanje 19 osoba, uglavnom studenata, deseci su ozlijeđeni. Policija je opovrgnula prve navode da je riječ o terorističkom napadu.

Očevici tvrde da se eksplozija dogodila u kantini na prvom katu. Prije nje zgradom je odjekivala pucnjava. Većina žrtava su studenti. Preminuli su od prostrijelnih rana. 

Otkriven je identitet mladića koji je stigao na fakultet neposredno prije incidenta i, sudeći prema videosnimkama, nosio je pušku. Njegovo tijelo s prostrijelnim ranama pronađeno je u jednoj od učionica, izjavila je Svetlana Petrenko, glasnogovornica ruskog istražnog odbora.

Istražitelji su među osobnim stvarima počinitelja, 18-godišnjeg Vladislava Rosljakova, pronašli i deaktivirali još jednu eksplozivnu napravu napunjenu metalnim dijelovima.

Zna se da je ubojica dobio dozvolu za posjedovanje oružja prije mjesec dana, a samo nekoliko dana prije zločina kupio je 150 okvira sa streljivom.

Svjedoci tvrde da je Rosljakov bio povučen, ne osobito komunikativan, opsjednut životima masovnih ubojica.

Ministarstvo za izvanredne situacije na mjesto zločina poslalo je vojnike, spasioce i desetke psihologa kako bi pomogli preživjelima.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je ministarstvu zdravstva i ministarstvu za izvanredne situacije kao i drugim službama da poduzmu sve potrebne mjere kako bi pružili pomoć ozlijeđenima. Naređeno je da se ozlijeđeni prebace u vodeće zdravstvene ustanove u Moskvi i drugim gradovima Rusije u slučaju potrebe.

Vojska je na mjesto nesreće poslala oko 200 vojnika i desetak vozila i helikoptera kako bi pomogli službama za izvanredne situacije. Ministarstvo za izvanredne situacije poslalo je nekoliko helikoptera i transportni zrakoplov Iljušin 76 s psiholozima i spasiocima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!