08:00 / 27.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Uragan Hanna pogodio obalu Teksasa

Foto: Adrees Latif/REUTERS, arhiva

Foto: Adrees Latif/REUTERS, arhiva

Foto: - / REUTERS

Snažni vjetrovi prevrtali su kamione i rušili drveća, a neke kuće ostale su bez krovova. Zasad nema izvješća o ozlijeđenima.
Hanna, prvi uragan atlantske sezone 2020, pogodio je jučer obalu Teksasa, rušeći stupove dalekovoda i dijelove zida na granici SAD-a i Meksika, praćen obilnim oborinama i snažnim vjetrovima u cijeloj regiji.

Hanna je došla do američke obale kod otoka Padre u subotu kasno navečer kao uragan 1. kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici koja ima pet stupnjeva.

Obrušila se na dijelove Teksasa koji su već bili jako pogođeni epidemijom koronavirusa.

Snažni vjetrovi prevrtali su kamione i rušili drveća, a neke kuće ostale su bez krovova. Na nekim mjestima palo je više od 30 cm kiše po četvornom metru pa je poplavljen dio prometnica u južnom Teksasu. Zasad nema izvješća o ozlijeđenima.

Na video snimci koja kruži internetom vidi se kako su vjetrovi srušili tek podignute dijelove zida na granici između SAD-a i Meksika.

U jednom trenutku bez struje je ostalo gotovo 300 tisuća domova, no dio kvarova je u međuvremenu otklonjen.

- Vjetar je dizao sve oko sebe i nije popuštao. Šteta je velika. Ograda mi je slomljena s obje strane. Zapravo, to je minimalna šteta u odnosu na ono što sam vidio kod drugih, rekao je Cory Garisales.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!