07:19 / 01.08.2020.

Autor: Hina

Uragan Isaias skreće prema zapadu, prijeti Floridi

Foto: REUTERS/Andres Martinez Casares

Foto: REUTERS/Andres Martinez Casares

Foto: - / REUTERS

Zbog mogućnosti da uragan 1. kategorije pogodi Floridu, vlasti su zatvorile mjesta testiranja na koronavirus, a stanovnici se opskrbili osnovnim zalihama.
Uragan Isaias skrenuo je prema zapadu, sve više prijeteći Floridi, gdje bi, kako se očekuje, mogao udariti u subotu, a zatim tijekom ponedjeljka zahvatiti istok SAD-a.

- Florida proglasila izvanredno stanje na obali, približava se uragan Isaias

Nacionalni centar za uragane izdao je upozorenje za Floridu te priopćio da bi Isaias mogao donijeti snažne oluje, kišu i vjetrove u subotu popodne i cijelu noć.

Zbog mogućnosti da uragan 1. kategorije pogodi Floridu, vlasti su zatvorile mjesta testiranja na koronavirus, a stanovnici se opskrbili osnovnim zalihama.

- Premda sadašnje prognoze kažu da bi središte uragana Isaiasa moglo ostati na moru, situacija se može vrlo brzo promijeniti, rekao je novinarima guverner Floride Ron DeSantis.

DeSantis je proglasio izvanredno stanje za desetak okruga na atlantskoj obali Floride, a isto je učinio i guverner Sjeverne Karoliine Roy Cooper, predviđajući da bi oluja mogla pogoditi obalu njegove države u ponedjeljak.

No, guverner Južne Karoline Henry McMaster novinarima je rekao da ne kani proglašavati izvanredno stanje, rekavši kako misli da to nije potrebno.

DeSantis je rekao da će mjesta na kojima se testira na koronavirus ostati otvorena na zapadnoj obali Floride te je pozvao građane da se opskrbe zalihama hrane, vode i lijekova za tjedan dana, upzorivši i na mogućnost nestanka struje.

- Masovne evakuacije najvjerojatnije neće biti potrebne, ali su skloništa spremna, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!