09:38 / 26.08.2020.

Autor: T.D./Vijesti/HRT4

Uragan Laura prijeti Teksasu i Louisiani

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Nacionalni centar za uragane upozorio je i na moguć nagli porast razine mora i poplave u dijelovima Teksasa, Louisiane i Arkansasa. Stanovništvu uz obalu naređena je hitna evakuacija.
Uragan Laura, s vjetrom koji je u Meksičkom zaljevu puhao brzinom od 120 kilometara na sat, prijeti američkim saveznim državama Teksasu i Louisiani.

Očekuje se njegovo daljnje jačanje kako se bude približavao, a procjenjuje se da će ih zahvatiti prema kraju dana. Nacionalni centar za uragane upozorio je i na moguć nagli porast razine mora i poplave u dijelovima Teksasa, Louisiane i Arkansasa. Stanovništvu uz obalu naređena je hitna evakuacija.

- Poslušajte naredbe o evakuaciji i učinite sve što možete kako biste zaštitili svoj život. Oni koji se ogluše, mogli bi se naći u situaciji da im ni spasilački timovi ne mogu pomoći, Greg Abbott, teksaški guverner.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!