Urušila se autocesta u Philadelphiji nakon što se zapalilo vozilo

11.06.2023.

22:52

Autor: I.Z./HRT/Hina

Urušila se autocesta u Philadelphiji

Urušila se autocesta u Philadelphiji

Foto: - / REUTERS

Dio važne američke autoceste urušio se u Philadelphiji nakon što se ispod njega zapalilo vozilo, rekli su danas gradski dužnosnici.

Gradski dužnosnici su u priopćenju rekli da preliminarna izvješća upućuju na to da se zapalila cisterna. Nije bilo ozlijeđenih.

Dim se podigao nad urušeni dio dionice I-95, glavne ceste u pravcu sjever-jug na istočnoj obali zemlje. Videosnimka prikazuje vozila hitnih službi i radnike okupljene oko velikog urušenog dijela ceste. Promet je zaustavljen u oba smjera ceste s osam traka zbog zabrinutosti glede sigurnosti.

Američki ministar transporta Pete Buttigieg je rekao da će zatvaranje dionice I-95 imati "značajne učinke" na regiju i grad Philadelphiju.

Dionicu tijekom radnih dana koriste vozila na putu prema Bostonu, Baltimoreu i Washingtonu.

- Vatrogasci su gasili veliki požar koji je dolazio iz vozila, rekao je šef philadelphijskih vatrogasaca Derek Bowmer novinarima.

Šef gradskog ureda za katastrofe Dominick Mireles je rekao da su dužnosnici zabrinuti zbog mogućeg učinka nesreće na okoliš zbog blizini rijeke Delaware.

- Danas će biti dug dan, rekao je, dodavši da će postupan obnove vjerojatno potrajati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!