Urušila se parkirna garaža na Manhattanu

19.04.2023.

Zadnja izmjena 07:11

Autor: T.D./HRT/Hina

Urušila se parkirna garaža na Manhattanu

Urušila se parkirna garaža na Manhattanu

Foto: Brendan McDermid / REUTERS

Pet osoba je ozlijeđeno, a jedna osoba je preminula u utorak kada se urušila četverokatna parkirna garaža na donjem Manhattanu u New Yorku. Vatrogasci su povučeni iz srušene konstrukcije zbog nestabilnih uvjeta i sada se potraga za žrtvama obavlja pomoću robotskih naprava.

Drugi kat garaže srušio se na prvi, rekli su dužnosnici gradskih hitnih službi, prema CBS Newsu. Vatrogasne službe New Yorka djeluju na mjestu urušavanja garaže. Potvrđeno je da je jedna osoba izgubila život, a 5 osoba je prevezeno u bolnicu. U tijeku su dodatne pretrage.

Za svih šestero John Esposito, šef vatrogasnih operacija njujorkških vatrogasaca, kazao je da su radnici koji su tamo bili u vrijeme urušavanja.

- Ovo je bila izuzetno opasna situacija za naše vatrogasce, rekao je on na brifingu za novinare kasno poslijepodne po lokalnom vremenu.

Sveučilište Pace, čiji studenti, profesori i osoblje koriste tu parkirnu garažu, evakuirano je zbog mjera opreza, rekle su vlasti.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams obaviješten je o urušavanju i bio je na mjestu događaja. Ova je zgrada potpuno nestabilna, rekao je novinarima gradonačelnik.

Očevici kažu da se urušavanje dogodilo brzo i bez upozorenja.

- Sve se dogodilo tako brzo, rekao je Thai Nguyen (35), koji živi u Kineskoj četvrti i voditelj je obližnjeg Kollective Kluba. Naša trgovina udaljena je dvije zgrade od garaže, a pokraj nas je i hotel. Ljudi su trčali unutra pitajući mogu li se skloniti u našu trgovinu.

- Osjetilo se kao potres, rekao je Liam Gaeta, student Sveučilišta Pace, za podružnicu ABC Newsa. Rekao je da je čuo "veliku buku i veliku tutnjavu, a onda su nas sve evakuirali".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!