13:14 / 14.08.2018.

Autor: HRT

Urušio se vijadukt iznad Genove, potraga za preživjelima

Izvor: Davide Di Giorgi

Izvor: Davide Di Giorgi

Foto: - / -

Vijadukt iznad sjeverozapadnog talijanskoga grada Genove urušio se, a trenutačno traju operacije spašavanja, objavile su u utorak vatrogasne službe.
U Italiji, kod Genove, u gusto naseljenom području urušio se danas oko podneva veliki vijadukt Morandi. Vozila su propala u ponor od stotinjak metara i deseci ljudi poginuli su pod hrpom betona, željeza i automobilskih ostataka. Više osoba je ozlijeđeno. Prema posljednjim informacijama koje je objavila agencija ANSA u nesreći je poginulo najmanje 35 osoba. Četiri osobe su žive izvučene iz ruševina.

"I dalje pokušavamo izvuči preživjele iz ruševina", rekla je Alessandra Bucci, službenica policije u Genovi, te dodala kako se nadaju da će pronaći još živih ljudi. Za sada je 16 osoba hospitalizirano, od kojih je deset u kritičnom stanju. Oko 300 vatrogasaca djeluje na mjestu nesreće, a kao pomoć pri pronalasku stradalih koriste se i psi tragači. Bucci je kazala kako će spasioci nastaviti potragu i po noći. Gradonačelnik Genove Marco Bucci kazao je CNN-u da rušenje vijadukta nije bilo "potpuno neočekivano". Mjesto urušavanja vijadukta u večernjim satima obišao je i talijanski premijer Giuseppe Conte.Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini objavio je da je poginulo najmanje trideset osoba, te upozorio da se radi o "neprihvatljivom propustu". Salvini je na konferenciji za novinare u Cataniji dodao kako se "obvezuje Talijanima da će ustrajati do kraja u pronalaženju odgovornih". "Prošao sam tim vijaduktom stotinama puta i učinit ću sve da pronađemo imena odgovornih. Neprihvatljivo je da se tako umire u Italiji", zaključio je. Euroskeptični ministar, čelnik krajnje desne stranke Liga, također je spomenuo da su potrebna ulaganja u brojne talijanske dotrajale infrastrukture.

"