21:59 / 03.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Uspostavljena zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba

-

-

Foto: - / -

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom.
Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom. Na prvome letu bio je i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je istaknuo kako se tom linijom povezuju i dvije prijateljske zemlje te omogućava bolja veza s Europom i svijetom.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines povezivat će Zagreb i Mostar tijekom cijele godine, dva puta tjedno. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te je po letu predviđen prijevoz do 76 putnika. 

Povezati Mostar i Zagreb predstavlja povezivanje dviju prijateljskih, dobrosusjedskih zemalja Hrvatske i BiH, rekao je ministar Butković na konferenciji za novinare u Zračnoj luci u Mostaru. Uz jačanje dobrosusjedskih odnosa, uspostava zračne linije sa Zagrebom trebala bi pomoći u razvoju gospodarstva ovoga područja, rekao je. Povezivanje Zagreba i Mostara za sat vremena otvara mogućnost i daljeg povezivanja ne samo ta dva grada, nego s Europom i svijetom jer danas puno linija kreće iz Zračne luke dr. Franjo Tuđman. Na taj način otvaramo mogućnost da veliki broj turista dolazi ovdje u Mostar, Međugorje, ovaj prelijepi kraj BiH, rekao je ministar Butković.

Predsjednik Uprave Međunarodne Zračne luke Zagreb Jacques Feron rekao je kako očekuje da će Zračna luka u Mostaru imati koristi od te linije i naveo da je u prošloj godini zagrebačka zračna luka povećala promet putnika za 12 posto, a predsjednik uprave hrvatskog avioprijevoznika Croatia Airlinesa Jasmin Bajić vjeruje da će je prepoznati mnogi putnici iz BiH i Hrvatske. 

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ocijenio je kako je pokretanjem te zrakoplovne linije Mostar skratio put prema Europi i osigurao mogućnost za razvoj gospodarstva, prije svega turizma.

Na promotivnome letu iz Zagreba bio je i hrvatski ministar državne imovine Goran Marić te mnogi uglednici podrijetlom iz Mostara i Hercegovine. Mostar sredinom svibnja dobiva i redovitu vezu sa Sttutgartom posredstvom niskotarifnog Eurowingsa, srijedom i subotom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!