16:34 / 29.03.2020.

Autor: HRT

Usprkos rastu broja umrlih parkovi u Novome Sadu puni šetača

Danilo Krnjaić/Pixabay/ilustracija

Danilo Krnjaić/Pixabay/ilustracija

Foto: - / -

Stanje nije nimalo bezazleno - rekao je gradonačelnik Novog Sada i zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije Miloš Vučević.
Pacijent star 62 godine iz Kikinde preminuo je u nedjelju u Kliničkom centru Vojvodine kao 11. žrtva koronavirusa, no parkovi u Novome Sadu puni su šetača koji ne poštuju mjere ograničenja kretanja.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutačno se liječi 35 oboljelih pacijenata pozitivnih na koronavirus, a njih četvero je priključeno na respirator, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

- U Vojvodini se prati više od 6.000 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima - rekao je pokrajinski tajnik za zdravstvo Zoran Gojković. Ocijenio je da državne mjere daju rezultate, ali i dalje ima građana koji se ponašaju neodgovorno.

Izvijestio je o pripremanju novih bolničkih kreveta.

- Ukoliko dođe do masovnijeg priliva pacijenata, pripremljena je u Novom Sadu privremena bolnica na Sajmu, kapaciteta 1000 kreveta, za pacijente koji imaju lakšu kliničku sliku i koji ne zahtijevaju intenzivniji tretman - rekao je Gojković.

Pozvao je stanovništvo da ostane u svojim domovima i porućio da u protivnom morati poduzeti još rigoroznije mjere. Težina tih mjera ovisit će o svijesti građana i njihove solidarnosti.

Stanovnici Novog Sada masovno su izašli u parkove, igrališta i na šetališta pored Dunava u subotu poslijepodne zbog čega su kružile policijske ophodnje i opomoinjale.

- Stanje nije nimalo bezazleno - rekao je gradonačelnik Novog Sada i zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije Miloš Vučević.

- Molim sve građane da ozbiljno shvate sve zapovjedi u izvanrednom stanju o ograničenju kretanja, jer ako ovako nastavimo, slijedi nam talijanski scenarij, a to nitko ne želi - apelirao je Vučević.

U Srbiji je od nedjelje na snazi zabrana izlaska iz kuća poslije 15 sati, do 5 ujutro, i ona će vrijediti vikendima. U Srbiji je 659 zaraženih koronavirusom, deset ih je preminulo, a testirano je 2.086 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!