Ustavnom sudu BiH podnesena apelacija na izborne rezultate za predsjednika RS

01.11.2022.

17:40

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

BIH:Centralna izborna komisija

BIH:Centralna izborna komisija

Foto: HTV / HRT

Središnje izborno povjerenstvo BiH do ponoći bi trebalo potvrditi službene rezultate općih izbora održanih prije mjesec dana. Ustavnom sudu BiH već je podnesena apelacija na izborne rezultate za predsjednika Republike Srpske gdje je Milorad Dodik proglašen pobjednikom. Sud je potvrdio da ju je primio te će se o njoj očitovati do četvrtka. 

Predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora BiH Dragan Čović najavio je pregovore s drugim strankama o ustroju vlasti na svim razinama.

- Program je vrlo jednostavan. Podijelili smo ga u 3 oblasti. Euroatlantski proces, gdje će biti izborno zakonodavstvo kao uvjet reformski koji moramo završiti. Kada je pitanje pravne države više nitko ne otvara zveckanje oružja. Poslali smo jasnu poruku da je ovo prostor gdje moramo normalno oživjeti i gdje imamo pravnu sigurnost. Naravno da su socijalno ekonomske prilike ogromno iskušenje i stoga nam je potrebna vlast što prije, istaknuo je Čović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!