07:34 / 17.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Utjecaj koronavirusa: Amazon će u SAD-u zaposliti 100.000 radnika

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Foto: - / REUTERS

Zbog epidemije koronavirusa američki potrošači su navalili na trgovačke centre te su ispraznili police s prehrambenim i higijenskim potrepštinama.
Amazon je u ponedjeljak objavio da će u SAD-u zaposliti 100.000 radnika, skladištara i dostavljača, zbog povećanih online narudžbi.

Zbog epidemije koronavirusa američki potrošači su navalili na trgovačke centre te su ispraznili police s prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Ispražnjene police i strah od novih strožih mjera radi suzbijanja epidemije koronavirusa mnoge je Amerikance prisilio da pomoć potraže putem interneta, odnosno kompanija za online trgovinu, kakva je i Amazon.

Amazon je jedan od najvećih poslodavaca u SAD-u, ali broj radnika sezonski varira. U posljednjem kvartalu prošle godine, kada se rasplamsala blagdanska potrošnja, imali su 798.000 zaposlenih, od kojih je dio bio zaposlen na određeno vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!