Vatikan: Papa Franjo dobro se oporavlja nakon operacije

13.06.2023.

19:40

Autor: M.M./HRT/Hina

Papa Franjo

Papa Franjo

Foto: Yara Nardi / Reuters

Gotovo tjedan dana nakon komplicirane operacije abdomena, oporavak pape Franje protječe dobro, izvijestio je u utorak Vatikan.

Papa (86) je dobro spavao u noći na utorak, a rezultati krvnih pretraga su normalni, rekao je glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni.

Poglavar Katoličke crkve nastavlja s fizioterapijom disanja u rimskoj bolnici Gemelli.

Ujutro u utorak, papa Franjo je radio, čitao i molio se u svojoj privatnoj kapeli, rekao je Bruni.

Sveti Otac je u srijedu bio povrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile pod općom anestezijom. Prema riječima liječnika, operacija je bila uspješna.

Tijekom oporavka, Papa je počeo raditi u svome papinskom stanu na 10. katu bolnice i, prema Vatikanu, također je počeo raditi prve korake.

Prema savjetu medicinskog tima, još uvijek ne smije stajati, a u nedjelju je prvi puta u svome pontifikatu bio prisiljen preskočiti blagoslov.

Sveta Stolica svakodnevno šalje zdravstvena izvješća o stanju pape Franje, ali dosad još nije objavila fotografiju nakon operacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!