11:18 / 11.10.2018.

Autor: HRT

Većina katolika želi da Crkva ublaži stav o homoseksualnosti

-

-

Foto: - / -

Biskupi iz cijeloga svijeta okupili su se na sinodi od 3. do 28. listopada u Vatikanu koja ima u fokusu mlade, uključujući i pitanja o tome kako se oni nose s homoseksualnim tendencijama.
Velika većina katolika želi da Crkva ublaži svoj stav o homoseksualnosti, pokazala je anketa YouGov provedena u državama s najviše katolika u svijetu - Brazilu, Meksiku, Kolumbiji, Filipinima, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji.

Oko 59% ispitanika složilo se da bi Katolička crkva trebala ponovno razmotriti svoje učenje o LGBT pitanjima, stoji u priopćenju konferencije u Rimu. Postotak se povećao na 65% kod baptističkih katolika i na 63% kod praktičnih katolika, pokazala je to anketa koju je pokrenula kampanja Equal Future 2018.

Rezultati ove ankete su poziv vodstvu Katoličke crkve i njezinim članovima da promijene svoj pristup LGBT osobama, rekao je ravnatelj kampanje Tiernan Brady.

Biskupi iz cijeloga svijeta okupili su se na sinodi od 3. do 28. listopada u Vatikanu koja ima u fokusu mlade, uključujući i pitanja o tome kako se oni nose s homoseksualnim tendencijama. Bio bi veliki propust da se sinoda ne osvrne na štetu koja je učinjena djeci i mladim ljudima koji su dio LGBT populacije, rekao je Brady.

U srpnju je izvješće sinode prepoznalo da gej, biseksualne i transeksualne (LGBT) mlade osobe žele da Katolička crkva bude otvorenija prema njihovim potrebama. Međutim, teško da će biskupi mijenjati ključna crkvena učenja koja prepoznaju samo heteroseksualne brakove i koja preporučuju čednost homoseksualcima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!