12:21 / 19.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Velika Britanija: gotovo 43 tisuće umrlih od koronavirusa

Foto: REUTERS/Francois Lenoir

Foto: REUTERS/Francois Lenoir

Foto: - / REUTERS

S novim službenim podacima za Englesku i Wales, broj smrtnih slučajeva doseže najmanje 42.990, u što su uključeni i podaci iz Škotske i Sjeverne Irske.
Broj smrtnih slučajeva od bolesti COVID-19 u Velikoj Britaniji dosegnuo je gotovo 43 tisuće pa ta zemlja postaje najteže pogođena u Europi. Istodobno se postavlja sve više pitanja o tome kako se premijer Boris Johnson snašao u krizi.

- Sve o koronavirusu

S novim službenim podacima za Englesku i Wales, broj smrtnih slučajeva doseže najmanje 42.990, u što su uključeni i prethodno objavljeni podaci iz Škotske i Sjeverne Irske.

Informacije iz Ureda za nacionalnu statistiku objavljene u utorak također bacaju tmurnu sliku na domove za starije, koji su teško pogođeni virusom koji je usmrtio gotovo 319.000 ljudi diljem svijeta.

Prema dostupnim informacijama, broj smrtnih slučajeva u domovima za starije u Britaniji 8. svibnja prešao je 10.000. I dok su zbog različitih načina brojenja usporedbe s drugim zemljama nezahvalne, podaci pokazuju da je Britanija među zemljama koje je pandemija najsnažnije pogodila.

Tolika smrtnost stavlja na Johnsona veliki pritisak. Oporba kaže da je presporo uveo karantenu i masovno testiranje te presporo bolnicama nabavljao zaštitnu opremu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!