18:45 / 30.12.2020.

Autor: Kristina Pešić/Dnevnik/IMS/V.G./Hina

Velika Britanija od ponoći pod još strožim mjerama

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Foto: - / REUTERS

Ministar zdravstva je rekao da će od četvrtka čak tri četvrtine stanovnika Engleske biti obuhvaćene najstrožim restriktivnim mjerama četvrte razine.
Britanska vlada u srijedu je izvijestila da će više dijelova Engleske uskoro biti pod najstrožim restriktivnim mjerama da bi se suzbilo daljnje širenje pandemije koronavirusa, s obzirom na to da se zemljom širi njegova vrlo zarazna inačica.

➡️ Britanski regulator odobrio cjepivo AstraZeneca/Oxford
➡️ Broj zaraženih koronavirusom u Wuhanu možda je bio i 10 puta veći od prijavljenog
➡️ WHO poziva na pravednu distribuciju cjepiva svima

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da će se u Midlandsu, sjeveroistočnom dijelu zemlje, dijelovima sjeverozapadnog i jugozapadnog dijela zemlje od četvrtka u ponoć početi primjenjivati restriktivne mjere četvrte razine. Ugostiteljski objekti i trgovine koje nisu nužne za egzistenciju već su zatvorene, a članovi različitih kućanstava neće se smjeti međusobno miješati.

- Britanski NHS (zdravstvena služba) pod golemim je pritiskom - trenutačno se u bolnicama s dijagnozom koronavirusa nalazi više od 21.000 pacijenata, rekao je britanskim zastupnicima.

- Nažalost, ova nova inačica virusa sada se proširila i nastavlja se širiti većim dijelom Engleske, a broj novih slučajeva zaraze brzo se udvostručuje. Stoga je restriktivne mjere četvrte razine potrebno primijeniti na šire područje zemlje, rekao je.

Hancock je dodao da će od četvrtka čak tri četvrtine stanovnika Engleske biti obuhvaćene najstrožim restriktivnim mjerama četvrte razine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!