01:53 / 01.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Velika Britanija: Otelo se kontroli širenje virusa

Foto: Toby Melville/REUTERS

Foto: Toby Melville/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Premijer Boris Johnson je na konferenciji u Downing Streetu pozvao Britance na "strpljenje" i na "zdrav razum", upozorivši još jednom da vlada neće oklijevati da donese strože mjere od onih koje su trenutačno na snazi.
Britanske zdravstvene vlasti priznale su da stopa infekcije "nije pod kontrolom" u Ujedinjenom Kraljevstvu. Premijer Boris Johnson pozvao je Britance na "strpljenje" i "zdrav razum", upozorivši još jednom da vlada neće oklijevati da donese strože mjere od onih koje su trenutačno na snazi.
Francuska i VB bilježe rekordan broj novozaraženih, Češka umrlih 

U ožujku je zbog pandemije uvedena karantena na nacionalnoj razini, a zatim je u ljeto postupno ukinuta. Nove restrikcije su uvedene zadnjih tjedana, osobito na lokalnoj razini, zbog porasta broja zaraženih.

- Pred nama je duga zima, upozorio je glavni epidemiolog u Engleskoj Chris Whitty, istaknuvši da broj hospitalizacija, pa i onih na intenzivnoj skrbi, ide "u lošem smjeru".

Ujedinjeno Kraljevstvo ima 42.143 preminule osobe, a 7108 je novozaraženih. Ukupno ima 453.264 slučaja pozitivna na koronavirus.

Prije nego parlament produlji odluku o proširenju vladinih ovlasti radi suzbijanja pandemije, ministar zdravstva Matt Hancock je obećao zastupnicima da će se imati priliku izjašnjavati o uvođenju novih nacionalnih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!