12:16 / 05.05.2020.

Autor: V.K./Hina

Velika Britanija: smrtnost od koronavirusa najveća u Europi

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Foto: - / REUTERS

U Velikoj Britaniji od posljedica bolesti COVID-19 umrlo je više od 32 tisuće ljudi, čime je prestigla Italiju na popisu europskih zemalja najteže pogođenih epidemijom izazvanom novim koronavirusom, pokazuju podaci.
U Velikoj Britaniji od posljedica bolesti COVID-19 umrlo je više od 32 tisuće ljudi, čime je prestigla Italiju na popisu europskih zemalja najteže pogođenih epidemijom izazvanom novim koronavirusom, pokazuju podaci.
S novih 7000 smrtnih slučajeva proteklog tjedna u Engleskoj i Walesu, ukupan broj preminulih u epidemiji u Velikoj Britaniji iznosi 32.313. To je više nego u Italiji, prethodno najteže pogođenoj zemlji.

Ti podaci mogli bi povećati pritisak na premijera Borisa Johnsona, koji je dulje od ostatka Europe čekao s uvođenjem mjera izolacije nakon što su se pojavili prvi slučajevi zaraze.

Oporbene stranke kritizirale su Johnsonovu odluku da odgodi uvođenje karantene čak i u vrijeme kad je bolnicama u Italiji već ponestajalo kapaciteta. Oporba također tvrdi da je vlada bila prespora u uvođenju masovnog testiranja te osiguravanju dovoljno opreme za zdravstveni sustav.

Stručnjaci procjenjuju da bi stvarni broj mrtvih u epidemiji u Velikoj Britaniji mogao biti i veći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!