Velika Britanija: Ukrajinske snage oslobodile su ključno područje na sjeveru

05.04.2022.

11:12

Autor: HRT/Hina

Karta Ukrajine

Karta Ukrajine

Foto: HTV / HRT

Ukrajinske snage ponovno su od ruske vojske zauzele ključno područje na sjeveru zemlje, objavilo je britansko ministarstvo obrane u najnovijem izvješću o procjeni ratne situacije u Ukrajini.

Lokalizirane borbe će se vjerojatno nastaviti u nekima od ponovno zauzetih regija, ali će se značajno smanjiti ovog tjedna paralelno s povlačenjem preostalih ruskih snaga, navodi se u izvješću.

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je također da će ruskim postrojbama vjerojatno trebati značajno obnavljanje zaliha prije nego što se reorganiziraju i preraspodijele za operacije koje planiraju izvesti na istoku zemlje.

Po agenciji AFP Rusi su u noći na utorak bombardirali Kramatorsk, veliki grad pod kontrolom Kijeva na istoku Ukrajine. Pritom je stradala škola u središtu grada, koja se nalazi uz zgradu policije. Zasad se ne zna je li bilo mrtvih.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!