19:26 / 01.03.2018.

Autor: M.M./S.G./HRT

Velika hladnoća zahvatila Europu, najmanje 60 umrlih

-

-

Foto: - / -

Velika hladnoća zahvatila je Europu. Prema posljednjim podacima umrlo je najmanje 60 osoba, uglavnom beskućnika.
Velika hladnoća zahvatila je i Europu. Irska je izdala crveno upozorenje. Pripremaju se za jak vjetar i snježne oborine kakve ondje nisu doživjeli desetljećima. Trgovine su ostale bez namirnica, a Irci su upozoreni da danas nakon 16 sati ne napuštaju domove dok oluja ne oslabi. Zračna luka u Dublinu do subote očekuje otkazivanje letova i kašnjenja.

Alarm je oglašen i za Veliku Britaniju. Zbog iznimno niske temperature stvara se led na autocestama, željezničkim postajama i pistama u zračnim lukama diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Neprohodne su i opasne i mnoge ceste. Stotine škola diljem zemlje zatvorene su već dva dana. Protekla je noć bila teška za oko 2.000 vozača koji su zaglavili na autocesti nadomak francuskog  Montpelliera.

U cijeloj zapadnoj Europi poremećen je cestovni i zračni promet. Zatvorena je bila i ženevska zračna luka.

Na sjeveru Poljske postavljene su grijalice na autobusnim postajama. Samo u toj zemlji više od 20 ljudi umrlo je od pothlađivanja.

O žrtvama javljaju i iz drugih europskih zemalja. Prema posljednjim podacima, riječ je o najmanje 60 osoba, uglavnom beskućnika.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!