[VIDEO] Potres magnitude 6,8 u Argentini, nema ozlijeđenih

19.01.2021.

06:12

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Potres magnitude 6,8 pogodio je pokrajinu San Juan u Argentini kasno u ponedjeljak, priopćio je Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ).
Potres magnitude 6,8 pogodio je u ponedjeljak srednji zapad Argentine, nakon čega je slijedilo barem još pet podrhtavanja koja su zatresla zgrade, no nije bilo dojava o ozlijeđenima i nije objavljeno upozorenje na tsunami. 

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, rekao je Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ). Epicentar je bio 40 kilometara južno od pokrajine San Juan.

Naknadna podrhtavanja bila su magnitude od 3,5 do 5, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Na objavama na društvenim mrežama moglo se vidjeti kako se tresu domovi i zgrade. Pojavile su se i pukotine na cestama, a s polica u trgovinama popadale su boce.

Guverner San Juana Sergio Uac pozvao je stanovnike da ostanu mirni te da se obrate nadležnim službama ako zatrebaju pomoć i nazovu 911. 

- U praksi primijenimo sve potrebne mjere koje smo naučili, rekao je.

Nije izdano upozorenje na tsunami, objavio je Američki sustav za upozorenja na tsunami. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!