09:27 / 14.04.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Prkosno veselje na ulicama Damaska nakon napada

-

-

Foto: - / -

Eksplozija pobjedničkog, prkosnog veselja nakon zore koja je donijela napade SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, širila se središtem glavnoga grada Sirije Damaska
Sirijski režim osudio je barbarsku i okrutnu agresiju Zapada nakon udara koje su izveli SAD, Francuska i V. Britanija na sirijske vojne ciljeve, izvijestila je službena agencija Sana. Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u cijeloj zemlji.

Udarima se željelo spriječiti misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je danas trebala početi istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, smatraju u  Sani. Napadu je glavni cilj spriječiti rad ekipe, preduhitriti njezine zaključke i izvršiti pritisak na misiju u pokušaju prikrivanja laži i kleveta Zapada.Eksplozija pobjedničkog, prkosnog veselja nakon zore koja je donijela napade SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, širila se središtem glavnoga grada Sirije Damaska. Zvuk truba automobila miješao se s pjesmom i uzvicima ljudi koji su se okupljali na središnjem gradskom trgu - Al-Oumawiyeenu. "Ne bojimo se američkih raketa, ponizili smo njihove rakete, na ulicama smo, trgovima, nismo, kao što neki kažu, u skloništima! Novac Zaljeva nestao je u 50 minuta!", poručuje jedan stanovnik Damaska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!