10:22 / 28.03.2021.

Autor: HRT4

Građani iz regije po cjepivo sve više idu u Srbiju

Redovi za cijepljenje

Redovi za cijepljenje

Foto: Preuzeto s RTS-a / IMS

Brojni građani iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Sjeverne Makedonije primili su cjepivo protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu, nakon što su se prijavili na vladinu portalu e-Uprava. 

Riječ je o prvom velikom centru za cijepljenje u Srbiji postavljenom prije nekoliko mjeseci. Beogradski mediji izvijestili su da je cjepivo AstraZenece dostupno i bez prijave preko portala ili pozivnog centra.

Iz razgovora s ljudima koji su pristigli na cijepljenje doznaje se da je jedna gospođa došla na cijepljenje nakon što se putem e-Uprave prijavila kao građanka Bosne i Hercegovine.

I jedan građanin Skoplja došao je na cijepljenje nakon prijave putem navedenog servisa:

- Supruga je imala termin u 12, a sad je već 14 sati, tako da ćemo uz cjepivo vjerojatno dobiti i virus! - komentirao je.

Na cijepljenje su došli i neki koji se nisu prijavili preko servisa e-Uprava, jer su, kažu, na vijestima čuli informaciju da mogu doći svi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!