21:27 / 21.10.2020.

Autor: Danko Družijanić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT/Hina

VIDEO: Svetište Trumpova naroda i bankovni računi

Foto: Mike Segar/ REUTERS

Foto: Mike Segar/ REUTERS

Foto: - / REUTERS

New York Times donosi da je Trump godinama razvijao poslovne projekte u Kini i da je ondje imao otvoren do sada nepoznat bankovni račun.
Dva tjedna uoči američkih predsjedničkih izbora Donald Trump i Joe Biden nastavljaju s međusobnim opužbama. New York Times donosi da je Trump godinama razvijao poslovne projekte u Kini i da je ondje imao otvoren do sada nepoznat bankovni račun. Iz Trumpova tabora uzvraćaju optužbama na račun Bidenova sina. ➡️ Trump: Spasili smo milijune života
➡️ Na posljednjoj debati Trumpa i Bidena isključivat će se mikrofoni
➡️ Trump i Biden bore se za rane glasove

Kuća uz cestu na zapadu države Pennsylvanije mjesto je hodočašća za one koji sebe nazivaju "Trump Nation", Trumpov narod. Vlasnica kuće - svetišta ne želi ni čuti o posljednjim anketama koje pokazuju da Trump zaostaje za Bidenom.

- Jednostavno ne vjerujem u to. Neću ni raspravljati o tome jer brojevi ovdje govore o triput većoj posjećenosti nego prije četiri godine, rekla je vlasnica "Trumpove kuće" Youngstown iz SAD-a Leslie Rossi.

No ankete su neumoljive: razlika se povećava, Trump gubi potporu najstarije populacije, svojih većinskih birača iz 2016. Pennsylvania je jedna od država koja će presuditi. Kako se ona nagne 3. studenog, moglo bi odrediti tko će pobijediti. Zato je Donald Trump upravo ovdje dva dana prije završnog sučeljavanja. Kaže da se on ne bori samo protiv Joea Bidena nego protiv iskvarenih medija, velikih tehnoloških kompanija i washingtonske močvare.

- Oni podržavaju karantene i zaključavanja, poput guvernera ove države, dok njihovi poslovi i industrije ostaju izuzeti. Došao je trenutak da pošaljemo poruke tim bogatim liberalnim licemjerima, tako da slomimo pospanog Joea Bidena, naglasio je predsjednik SAD-a Donald Trump.

Raste nervoza, pljušte optužbe

Prilikom snimanja za "60 Minutes" Trump je, čini se, pokazao nervozu, naglo je prekinuo intervju, ne snimivši ni dio priloga sa svojom desnom rukom Mikeom Penceom. Optužbe su ovih dana letjele i prema Bidenu i njegovu sinu Hunteru. Priča o pritiscima vezana uz "dobar" plinski posao u Ukrajini ponovno je oživjela. Biden uzvraća kako je većinsko stajalište obavještajne zajednice, ali i drugih savezničkih zemalja bilo da nema osnove za procesuiranje Bidena mlađeg.

- To je ono isto smeće Rudyja Giulianija, Trumpova pobočnika, to im je posljednji pokušaj u njihovoj očajničkoj kampanji da bace blato na mene i moju obitelj, istaknuo je kandidat za predsjednika SAD-a (Demokrati) Joe Biden.

Obama umjesto Bidena na skupu kampanje

Bivši američki predsjednik Barack Obama danas će se, dan prije ključne konačne debate predsjedničkih kandidata - prvi put pojaviti na skupu kampanje Joea Bidena. Obama, kojemu je Biden bio potpredsjednik u dva mandata, na vanjskom događaju u Philadelphiji pozvat će birače da ranije glasuju za Bidena i druge demokratske kandidate. Sam Biden neće se pojaviti na tom skupu.

Međusobno nabacivanje blatom očito će se nastaviti. Ova će kampanja vjerojatno ostati upamćena kao izbori u doba pandemije izazvane koronavirusom, uokvireni vrijeđanjem i optužbama.
-

-

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!