08:25 / 02.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Više od 2500 mrtvih u 24 sata u SAD-u

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: - / REUTERS

SAD je najteže pogođena država pandemijom u apsolutnim brojevima, s više od 13,7 milijuna zaraženih i 270.645 umrlih.
Sjedinjene Države, koje se tjednima bore s eksplozijom pandemije COVID-19 potvrdile su više od 2500 umrlih u 24 sata, što je najveći broj žrtava koronavirusa u jednom danu od kraja travnja, prema podacima Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ COVID-19 - najnovije informacije  

U istom vremenskom razmaku SAD je potvrdio više od 180.000 novooboljelih od COVID-19, također prema podacima te bolnice.

U utorak je potvrđeno 2562 umrlih, a tako visok broj žrtava u SAD-u se dogodio krajem travnja, u jeku prvog vala epidemije za koji je teško reći da je stvarno jenjao. Broj hospitaliziranih dosegnuo je 99.000 što je rekord od početka pandemije, prema podacima koje objavljuje Covid Tracking Project.

Stanje je osobito zabrinjavajuće u nekoliko država Srednjeg zapada kao što su Indiana i Južna Dakota.

Nakon Dana zahvalnosti (Thanksgiving) stručnjaci su izrazili zabrinutost da će broj oboljelih dodatno buknuti jer su milijuni Amerikanca putovali diljem zemlje kako bi se našli na obiteljskim okupljanima za taj nacionalni blagdan, odnosno da će "eksplozija slijediti eksploziju", kako je rekao ugledni američki epidemiolog dr. Anthony Fauci.

SAD je najteže pogođena država pandemijom u apsolutnim brojevima, s više od 13,7 milijuna zaraženih i 270.645 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!