08:37 / 25.09.2020.

Autor: T.V./Hina

Više od sedam milijuna zaraženih koronavirusom u SAD-u

Foto: REUTERS/Marco Bello

Foto: REUTERS/Marco Bello

Foto: - / REUTERS

Broj zaraženih koronavirusom u SAD-u premašio je u četvrtak sedam milijuna, što je više od 20 posto ukupnog broja zaraženih u svijetu.
Broj zaraženih koronavirusom u SAD-u premašio je u četvrtak sedam milijuna, što je više od 20 posto ukupnog broja zaraženih u svijetu, dok je u rujnu rast broja zaraženih bio najveći na američkom Srednjem zapadu.

Prije nekoliko dana broj umrlih s koronavirusom u SAD-u premašio je 200 tisuća. Svakoga dana u toj zemlji umire s koronavirusom više od 700 osoba. Najviše je slučajeva zaraze u Kaliforniji, više od 800 tisuća, a potom u Teksasu, Floridi te New Yorku.

Države Srednjeg zapada, izuzev Ohija, zabilježile su više slučajeva u posljednja četiri tjedna, nego u prethodnom razdoblju, a najveći je porast bio u Sjevernoj i Južnoj Dakoti.

Prema analizi Reutersa, stopa rasta potvrđenih slučajeva porasla je u više od pola od 50 američkih saveznih država ovoga mjeseca. U deset je država zabilježen rekordan broj dnevno zaraženih u rujnu.

Prošloga je tjedna porastao broj novozaraženih, nakon što je padao osam tjedana za redom. Stručnjaci vjeruju da je do porasta došlo zbog otvaranja škola i sveučilišta te zbog okupljanja za Dan rada.

Trenutačno, SAD prosječno na dan bilježi 40 tisuća novih slučajeva, a glavni stručnjak za zarazne bolesti administracije SAD-a dr. Anthony Fauci kazao je kako bi volio vidjeti pad tog broja ispod 10 tisuća do početka sezone gripe u listopadu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!