Vlada RH pomogla u ulaganju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

17.03.2023.

21:01

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru

Foto: Dnevnik / HRT

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru do kraja godine dobit će modernu pedijatrijsku kliniku. Za mjesec dana zgrada će biti spremna za useljenje i montiranje suvremene opreme. Jedan je to od najvažnijih projekata za budućnost zdravstva u Bosni i Hercegovini. Gradnju klinike, koja će stajati više od 15 milijuna eura, pomogli su saudijski fond, sve razine vlasti BiH te Vlada Republike Hrvatske. 

- Pomoć RH, još jedanput s iznimnom zahvalnošću spominjem ono što nam godinama čine, dakle s financijskom injekcijom godinama nas drže iznad vode jer naše okolnosti su još uvijek daleko iznad normalnih i uistinu s tom financijskom pomoći preživljavamo, rekao je prof. dr. sc. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

- Želim reći da ćemo učiniti svi sa svoje strane da postupamo odgovorno, da na takav način ukazujemo koji je značaj ovakvih projekata kako bi se sve skupa dovelo do kraja, stavilo u funkciju i bilo svima od koristi i ne samo u Mostaru i regiji Hercegovini nego i šire, kazala je Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!