09:01 / 10.11.2018.

Autor: HRT

Vlak s migrantima zaustavljen u Bihaću

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nekoliko pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije i sinoć su, u Bihaću, dočekali vlak Željeznica Federacije na relaciji Sarajevo-Bihać i spriječili iskrcavanje120 migranata na to područje.
Stotinjak migranata kojima je prije dvije večeri zabranjeno napuštanje vlaka u Bihaću u sjeverozapadnom dijelu BiH, u subotu ujutro je autobusima vraćeno u Sarajevo te je smješteno u napuštenu vojarnu koja je nedavno prilagođena za prihvat migranata.

Kako su izvijestili mediji u BiH, u vojarnu Ušivak kod Sarajeva jutros su vraćeni muškarci u dvadesetim i tridesetim godinama života. Neki od njih imali su iskaznicu Međunarodne organizacije za migracije (IOM) jer su prije bili smješteni u ovoj vojarni.

Sve migrante koji su vraćeni u vojarnu, gdje su našli privremeni smještaj, prije je registrirala Služba za poslove sa strancima BiH.

Vojarna Ušivak po medijskim navodima je popunjena te će se uskoro pojaviti novi problemi gdje smjestiti migrante.

Policija iz Unsko-sanske županije u četvrtak navečer je zaustavila vlak s oko 150 migranata koji su stigli u Bihać te su ga držali blokiranim jer se tamošnje vlasti protive smještaju migranata u toj županiji i traže njihov povratak u Sarajevo.

Vlasti iz Unsko-sanske županije, koje su suočene s najvećim priljevom migranata koji preko ilegalnih prijelaza pokušavaju ući u Hrvatsku i dalje nastaviti prema zemljama EU, prošloga mjeseca donijele su odluku o onemogućavanju ulaska migranata u ovu županiju. Oni, prema medijskim navodima, svejedno dolaze na ovo područje u nadi da će nastaviti svoj put.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!