21:09 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Vlak s republikanskim zastupnicima udario u kamion čistoće

Foto: Twitter, @AndreaMcCarren

Foto: Twitter, @AndreaMcCarren

Foto: - / -

Potvrđena je smrt jedne osobe, a druga je osoba teško ozlijeđena u sudaru, objavila je Bijela kuća. Nema ozbiljnih ozljeda među članovima Kongresa ili njihova osoblja.
Putnički vlak Amtrak kojim su se republikanski zastupnici u američkom Kongresu vozili iz Washingtona u Zapadnu Virginiju na godišnje okupljanje, naletio je na kamion čistoće u Crozetu.

Potvrđena je smrt jedne osobe, a druga je osoba teško ozlijeđena u sudaru, objavila je Bijela kuća. "Nema ozbiljnih ozljeda među članovima Kongresa ili njihova osoblja", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders. Glasnogovornica Kongresnog instituta koji je sponzor konferencije, rekla je da je jedan član Kongresa upućen u bolnicu te da su neki lakše ozljeđeni.Vlak je vozio zastupnike na godišnji skup koji se ove godine održava u White Sulphur Springsu u Zapadnoj Virginiji. Takav skup pruža republikanskim zastupnicima prigodu da razgovaraju o zakonima i politici u sklopu priprema za kongresne izbore u studenome. Skup traje do petka, a predsjednik Donald Trump trebao bi im se pridružiti u četvrtak te potpredsjednik Mike Pence u srijedu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!