Vodeći američki epidemiolog pokušaje Bijele kuće nazvao bizarnima

15.07.2020.

22:16

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Vodeći stručnjak SAD-a za zarazne bolesti Anthony Fauci u srijedu je rekao da ne razumije pokušaje Bijele kuće da ga diskreditira.
Vodeći stručnjak SAD-a za zarazne bolesti Anthony Fauci u srijedu je rekao da ne razumije pokušaje Bijele kuće da ga diskreditira u borbi protiv koronavirusa, nazvavši ih "bizarnim", te da vjeruje da je to bila "velika greška" koja ih je prikazala u lošem svjetlu.

Bijela kuća je tijekom vikenda podijelila popis Faucijevih izjava s početka pandemije koje su se pokazale pogrešnima u odnosu na kasnije spoznaje o bolesti, po izvješćima medija.

Trump je ovoga tjedna rekao da cijeni Faucijeva mišljenja, ali da se nije uvijek s njima slagao.   

- Znate, to je pomalo bizarno. Ne razumijem to u potpunosti, rekao je Anthony Fauci u razgovoru za list Atlantic.

On je rekao da vjeruje da su ljudi upleteni u objavu tog popisa, koji je stvarao netočnu sliku jer nije uključivao izjave u cjelini ili druge kontekste, zapravo "izneađeni koliko je to velika greška bila". 

- Mislim da ako razgovarate s razumnim ljudima u Bijeloj kući oni shvaćaju da je to bila velika greška s njihove strane jer se samo loše odražava na njih. A to mislim nije bila njihova namjera, rekao je Fauci. 

- Ne mogu ni u snovima shvatiti zašto su to htjeli učiniti, rekao je. 

Napetost u odnosu Bijele kuće spram Faucija pojačala se s padom Trumpove popularnosti u anketama zbog predsjednikovog upravljanja krizom izazvanom pojavom novog koronavirusa, odnosno bolesti covid-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!