11:12 / 01.09.2021.

Autor: I.B./Hina

Vojvođanski epidemiolog: Ušlo se u peti val epidemije

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Blizu 500 novozaraženih evidentirano je u Vojvodini u posljednja 24 sata, što je najveći broj u posljednja 4 mjeseca, izjavio je epidemiolog Zavoda za zaštitu javnog zdravlja Vojvodine Mioljub Ristić, prenosi Radio televizija Vojvodine (RTV).

- Ozbiljno smo ušli u peti val epidemije koronavirusa, i u sljedeća dva tjedna očekuje se konstantan porast broja oboljelih, rekao je Ristić.

Prema njegovim riječima na teritoriju Vojvodine aktivno je preko 4.000 slučajeva, a u Novom Sadu preko 1.000, gdje je i najviše novozaraženih u posljednja 24 sata njih 157.

- Kada se govori o broju aktivnih slučajeva, situacija je nepovoljna na teritoriju cijele pokrajine, naveo je dr. Ristić, i dodao da bi se situacija u tridesetjednoj općini Vojvodine uskoro mogla okarakterizirati kao izvanredna.

Govoreći o cijepljenju, epidemiolog Ristić ističe da je dvije doze cjepiva primilo oko 44 posto stanovništva u Vojvodini, a u Novom Sadu taj broj je nešto veći, 56 posto.

Trećom dozom do utorka je cijepljeno je oko 30.000 stanovnika pokrajine.

RTV dodaje da je u utorak na teritoriju cijele Srbije zabilježeno gotovo 3.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U prethodna 24 sata umrlo je još 14 oboljelih, na bolničkom liječenju je 1.231 osoba, a na respiratoru 80 pacijenata.

Širom zemlje ponovno se stvaraju gužve ispred covid ambulanti, a bolnice su sve punije, prenosi RTV.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek upozorio je da je s oko 52 posto cijepljenih Srbija daleko od kolektivnog imuniteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!