Vojvodina: Policija među migrantima pronašla afganistanskog generala i snajperista

29.12.2022.

15:49

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Srbijanska policija je na području Subotice na sjeveru Vojvodine među 109 otkrivenih ilegalnih migranata zatekla generala afganistanske vojske i snajperista za kojima je Francuska raspisala međunarodne tjeralice zbog najtežih kaznenih djela i terorizma, prenijela je agencija Tanjug.

Uz njih dvojicu srbijanski MUP je otkrio još 23 osobe protiv kojih će biti poduzete zakonske mjere. Tijekom akcije radne skupine za borbu protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija u Radanovačkoj šumi u blizini srpsko-mađarske granice, pronađena je automatska puška s dva pripadajuća okvira i streljivom, kao i manja količina marihuane.


Preostali migranti, koji nisu sigurnosno interesantni, bit će prebačeni u prihvatne centre, priopćio je srbijanski MUP.


Policija zbog čestih incidenata periodično provodi pojačane kontrole ilegalnih migracija na sjeveru Vojvodine gdje se u šumama i na napuštenim salašima okupljaju migranti s namjerom da prijeđu u Mađarsku.


Posljednji incident potkraj studenog u mjestu Horgoš na sjeveru Bačke imao je elemente oružanog sukoba u kojemu je teže ozlijeđen jedan dvadesetogodišnji migrant. U akciji koja je uslijedila privedeno je oko 600 migranata, a pronađeno je i automatsko oružje.


Horgoš je pogranično mjesto s brojnim okolnim salašima u kojima, kako prenose mediji na mađarskom u Vojvodini, utočište pronalaze migranti dok čekaju na ilegalni prelazak srpsko-mađarske granice.


Do oružanog obračuna migranata došlo je i početkom srpnja u naselju Makova sedmica, kod Subotice, također uz granicu s mađarskom. Tada je jedna osoba poginula a više njih je ranjeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!