17:49 / 08.01.2020.

Autor: M.Š./Hina

Vučić o Milanoviću: Malo koji državnik Srbiju nazvao "šakom jada"

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vučić je rekao i da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ukoliko obje zemlje žele opstati na ovim prostorima"
Srbija je otvorena za suradnju sa Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".

Aleksandar Vučić
je, u izjavi za TV Pink poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje šta očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem" pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i "svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ukoliko obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

On je ocijenio da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

- Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti..., rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika.

- Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima, naglasio je Vučić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!