12:40 / 29.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Vučić ponosan što u Srbiji nema napada na pripadnike drugih nacija

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U povodu nedavnog napada na srpske mladiće u Vukovaru Vučić je istaknuo da je iskreno ponosan što se takve stvari u Srbiji ne događaju.
Predsjednik Aleksandar Vučić optužio je medije u regiji da prešućuju ekonomske uspjehe Srbije kojom se ponosi jer u njoj nema napada na pripadnike drugih nacija, dok gotovo svakog mjeseca netko napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj.

- S
jećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj. Kada ste zapamtili da je neko pretučen u Srbiji? - rekao je Vučić za TV Pink o napadima na Srbe i njihovu te imovinu Srpske pravoslavne crkve u regiji.

U povodu nedavnog napada na srpske mladiće u Vukovaru Vučić je istaknuo da je iskreno ponosan što se takve stvari u Srbiji ne događaju.

- Čak i kada se dogode, nadležni uhite počinitelje, a srpsko društvo takav incident osudi. Cijelo društvo, ne samo dio političke javnosti. Sretan sam što živimo u takvom društvu - ustvrdio je Vučić.

Vučić je podsjetio da je razgovarao s predstavnicima hrvatske manjine o konkretnim temama te će nazočiti otvaranju kuće Bana Jelačića u Petrovaradinu, za koju je sredstva izdvojila država. Optužio je medije u regiji  da prešućuju gospodarske uspjehe Srbije.

- Srbija je bila popularna u dijelu regije Zapadnog Balkana i Hrvatske samo kada se ispričava i kada je gospodarski i vojno bila na koljenima. Danas, mediji u regiji neće da pokažu stopu rasta Srbije, zato što bi to bio šok za njihove građane, posebno u Hrvatskoj, jer svaki dan slušaju priče o predsjedniku Srbije kao luđaku i ratnom huškaču. Kako da kažete da je luđak bolji od nas pametnih - upitao je.

- Srbija ima manje nezaposlenih, nego oko 20 zemalja Europske unije, rekao je i naveo da su po stopi BDP-a, Litva i Finska ispred Srbije. Osim Srbije i Hrvatske, nijedna zemlja u regiji nema predviđanja rast BDP-a u drugom kvartalu. Srbija ima rast 0,4 posto industrijske proizvodnje, u rudarstvu, elektroprivredi no mora raditi na jačanju građevinskog sektora - rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!