09:00 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Vučić prihvatio poziv - od posjeta Hrvatskoj mnogo očekuje

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vučić je izjavu dao nakon sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Tajanijem.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za službeni posjet Hrvatskoj. Na konferenciji za novinare nakon razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem Vučić je rekao kako od susreta s hrvatskom predsjednicom mnogo očekuje.MVEP: Vlada želi rješavati otvorena pitanja sa Srbijom
Zastupnici: Treba raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom - video

"Smatram da je za Srbiju taj poziv vrlo važan, mi ga prihvaćamo i mislim da će se on održati 12. i 13. veljače. Razgovarat ću sa svim hrvatskim dužnosnicima, posjetit ću i predstavnike srpskog naroda. Nije vrijeme da govorimo teške riječi i vrijeđamo se. Vrijeme je da rješavamo probleme i gledamo u budućnost, da pomognemo Srbima u Hrvatskoj te da vidimo što trebamo napraviti po pitanju hrvatske manjine u Srbiji, ali i da rješavamo probleme nestalih, probleme protjeranih osoba", kazao je Aleksandar Vučić. Dodao je kako će u Hrvatsku otići u najboljoj vjeri da se napravi što više te da razgovori neće biti laki, ali će "biti korisni za obje države".

Predsjednica pozvala Vučića u posjet Hrvatskoj

Predsjednik EP Antonio Tajani pozdravio je Vučićevu odluku da prihvati poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i sredinom veljače posjeti Zagreb. Najavivši da će se uskoro susresti s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u Strasbourgu, Tajani je rekao da će mu prenijeti razgovor s predsjednikom Srbije i pozvati i Hrvatsku da "učini korak u susret traženju zajedničkih rješenja za otvorene probleme".Predsjednik Aleksandar Vučić će se osim s predsjednicom Republike sastati i s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. U dva dana srbijanski predsjednik posjetit će i Srbe koji žive u Hrvatskoj. Zatražit će, kaže, od vlasti pomoć u oživljavanju srpskih sela te razgovarati što Srbija još može učiniti za hrvatsku manjinu.

Susret predsjednice Grabar-Kitarović i srbijanskog premijera Vučića - potpisana deklaracija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!