22:58 / 24.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Vučić Srbiju vidi ispred svih u regiji

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova zemlja "najbolja i u svemu ispred drugih u regiji", te poručio da želi sačuvati mir i pomoći Srbima gdje god živjeli.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova zemlja "najbolja i u svemu ispred drugih u regiji", te poručio da želi sačuvati mir i pomoći Srbima gdje god živjeli.

Vučić je na sjednici Središnjeg odbora Srpske napredne stranke (SNS ) čiji je predsjednik ocijenio kako mnogi u regiji misle da je Srbija remetilački faktor, te da je podobna postati nečiji prijatelj samo onda kada je slaba i ponižena -  i politički i ekonomski. Međutim, Srbija je danas najbolja i u svemu ispred drugih u regiji - u pitanju rasta, javnog duga, stanja u proračunu gdje već uzastopce treću godinu zaredom postoji suficit, istaknuo je.

Vučić je među uspjehe u Srbiji pod vlašću naprednjaka i njihovih koalicijskih partnera naveo i drastično smanjenu nezaposlenost, prvi put otvaranje tvornica u nekim gradovima, nove investicije iz cijelog svijeta.

Vučić je istaknuo da je Srbija također osiguravala mir i stabilnost šutnjom i ne reagirajući, kako ne bi ugrozila Srbe koji žive u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i u Hrvatskoj. Ocijenio je međutim da u ovom trenutku postoji bojazan zbog žestoko suprotstavljenih interesa velikih sila i da je teško predvidjeti što se sve uskoro može dogoditi. Najavio je da će, nakon što prođu izbori u BiH za koje su, kako je rekao, neki optužili Srbiju da se miješa u izborni proces, priopćiti tko se i kako miješao.

Vučić je još jednom u posljednjih nekoliko dana ponovio kako je njegovo nedavno obraćanje sunarodnjacima na Kosovu bio govor diskontinuiteta s politikom Slobodana Miloševića, ali je istaknuo da neki u regiji to ne žele vidjeti, već im je potrebna samo loša, svađalačka Srbija.

Vučić je, kako izvješćuju elektronički mediji, rekao i da je "jedan list iz Hrvatske" čak njegove riječi predstavio ocjenom "kako Srbija hoće da osvoji Balkan".
"Samo su zaboravili reći da (Srbija) to želi učiniti laptopima, knjigama i olovkama".

Prije današnjeg zasjedanja SNS-a bilo je nagađanja da bi se Vučić mogao povući s čela stranke, ali je zatim najavljeno da će "održati motivacijski govor.
Vučić se danas neće povući, iako je sam najavio takvu opciju, ali to nije realno u ovom trenutku, naveli su izvori iz SNS-a uoči sjednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!