12:54 / 20.01.2018.

Autor: HRT

Vučić u Kosovskoj Mitrovici: Srbija će dati sve od sebe da očuva mir

-

-

Foto: - / -

Vučić je došao poručiti Albancima da "Srbija želi sigurnost za svaku srpsku i albansku obitelj".
Nakon što je obišao manastir Banjska, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otišao je u Kosovsku Mitrovicu u kojoj je prije nekoliko dana izveden atentat na političara Olivera Ivanovića.

Njegovo ubojstvo dodatno je zaoštrilo ionako napetu situaciju između Albanaca i Srba. Beograd je od Prištine zatražio da zajedno rade na otkrivanju motiva, počinitelja i nalogodavca ovog političkog ubojstva.

Kosovska Mitrovica - podijeljeni grad

Došao sam poručiti Albancima da, bez obzira na to što nerijetko Srbiju doživljavaju, ne želim reći kao neprijatelja nego kao protivnika, da nerijetko imamo različite interese, Srbija ne samo da želi mir, već ćemo dati sve od sebe da taj mir očuvamo, izjavio je Vučić. Dodao je da Srbija želi sigurnost za svaku srpsku i albansku obitelj.

Potvrdio je da će Srbija i Kosovo razmjenjivati informacije relevantne za istragu likvidacije umjerenog srpskog lidera ovog utorka. Beograd je tražio da sudjeluje u istrazi, no to je Priština odbila.

Dok je Vučić održavao sastanak s predstavnicima Srba, srpski oporbeni političar s Kosova, Goran Marinković obratio se misiji OESS-a na Kosovu apelom u kojem izražava strah da Ivanović neće biti posljednja žrtva političkog progona na Kosovu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!