07:37 / 28.03.2018.

Autor: D.M./Hina

Vučić: U moje vrijeme neće biti srpskih poraza, Bljeska i Oluje

-

-

Foto: - / -

Zahvaljujući oštroj i pametnoj politici, jasno smo stavili do znanja da se ni sa Srbijom ni sa Srbima ne mogu igrati, izajvio je Vučić poslije sastanka s Federicom Mogherini.
"U moje vrijeme više neće biti srpskih poraza", izjavio je sinoć srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i poručio kako više nikad neće dopustiti da se dogode "Oluja" i "Bljesak". "Zahvaljujući oštroj, pametnoj i odgovornoj politici, jasno smo stavili do znanja da se ni sa Srbijom ni sa Srbima ne mogu igrati", izajvio je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS) poslije sastanka sa šeficom eurodiplomacije Federicom Mogherini nakon jučerašnjih incidenata na Kosovu.

Šefica eurodiplomacije Federica Mogherini izrazila je u Beogradu žaljenje zbog jučerašnjih incidenta na Kosovu i poručila da se takve stvari više ne smiju ponoviti. "Ono što se dogodilo jučer ne smije se ponoviti. Europska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i suzdržan pristup", naglasila je Mogerini koja se sastala s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić kaže kako je Mogherini došla u Beograd zato što zna koliko je incident na Kosovu ostavio teške posljedice na Beograd i srpski narod na Kosovu.

Srbi izlaze iz vlade Kosova i osnivaju zajednicu srpskih općina

U intervjuu za RTS predsednik Srbije istaknuo je da je s Mogherini otvoreno razgovarao te iznio kako Beograd vidi situaciju vezanu uz Kosovo. On kaže da se sa Mogherini suglasio da je najvažnije sačuvati mir i stabilnost te da je uvjeren da se Srbi na Kosovu danas sigurnije osjećaju. Vučić tvrdi da su mir i stabilnost na Kosovu tijekom jučerašnjih incidenata uspješno sačuvani "zahvaljujući odgovornosti Srba".

Vučić je podsjetio na dogovor s NATO-om koji je u skladu s briselskim sporazumom - da se na sjever Kosova ne može dolaziti "s dugim cijevima" - i rekao da kao vrhovni zapovjednik vojske Srbije nije donio odluku o vojnom angažiranju nakon što su jučer pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU došli na sjever Kosova naoružani automatskim puškama. "U moje vrijeme neće biti ni 'Oluje' ni 'Bljeska' niti će biti srpskih poraza. Gotovo sam siguran da ćemo uspjeti sačuvati mir i sigurnost za naše ljude", naglasio je.

Srbijanski predsjednik rekao je da je razgovarao i s američkim diplomatom Wessom Mitchelom te da im je zajedničko stajalište da je očuvanje mira prioritet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!